Nieuws

14 oktober 2021
Fotografie © Media TV

De spectaculaire viering van het hoogste punt van de Zalmhaven. Geniet vanavond en morgenavond tussen 20:00 en 23:00 uur van de lichtshow om het #hoogstepunt te vieren van De Zalmhaven #Rotterdam via deze link.

8 oktober 2021
Fotografie © Studio Hoge Heren | Fotograaf Fred Smulders

Zalmhaven volgende week spectaculair verlicht om hoogste punt te vieren

30 september 2021

De Zalmhaven I wordt nog altijd gedomineerd door de hijsloods. Deze stijgende werkplaats leverde een verdieping per week af en gaat nu terug naar beneden. Het gebouw komt langzaam maar zeker tevoorschijn.

24 augustus 2021

We hebben het hoogste punt van De Zalmhaven I bereikt. Een mijlpaal waar Zalmhaven CV en BAM Bouw en Techniek heel trots op zijn! In verband met de vakantie en de veiligheid in en rond het gebouw zullen er op dit moment geen festiviteiten plaatsvinden om dit heugelijke feit te vieren. Op een later moment zullen we hier zeker nog bij stil staan en zullen we De Zalmhaven I van haar beste kant laten zien. Het project is een ontwikkeling door Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van AM Gebiedsontwikkeling en Amvest.

 

 

3 december 2020

Rotterdam, donderdag 3 december 2020. Vandaag heeft BAM het hoogste punt van de bouw van De Zalmhaven II in Rotterdam bereikt. Daarmee zijn twee van de drie woontorens van het nieuwbouwproject op hun definitieve hoogte van 70 meter.

29 oktober 2020

Op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier laat BAM Bouw en Techniek naast De Zalmhaven I twee identieke woontorens van 70 meter verrijzen.

Bekijk onze timelapse-video over de realisatie van De Zalmhaven II en III met behulp van tunnelbouw en zie de voltooiing van een complete verdieping.

Dankzij een optimale afstemming in planning en samenwerking wordt in een indrukwekkend tempo van zes werkdagen een verdieping gerealiseerd

20 oktober 2020

Het meest prestigieuze bouwproject van het land wordt geleid door Bernd Schönherr. Hij ziet tot zijn tevredenheid dat De Zalmhaven I, vlak naast de Erasmusbrug, gestaag de hoogte in schiet - op weg naar die magische 215 meter. Ondanks de coronacrisis ligt de bouw op schema.    

Publicatie door: Antti Liukku, 19-10-20. Bron: AD

7 oktober 2020
Fotografie: © Studio Hoge Heren | Fotograaf Fred Smulders

De brasserie van de Euromast in Rotterdam bevindt zich op 100 meter hoogte en vanaf vandaag heeft ook De Zalmhaven I de grens van 100 meter bereikt.

6 juli 2020
De Hijsloods op De Zalmhaven I te Rotterdam

Op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier laat BAM Bouw en Techniek De Zalmhaven I verrijzen met behulp van een hijsloods. Benieuwd hoe het er in de hijsloods aan toe gaat? Bekijk onze time-lapse van één werkweek en zie de voltooiing van een complete verdieping.

28 mei 2020

Er wordt flink gewerkt aan de Zalmhaven in Rotterdam. Het bouwproject heeft, ondanks de coronacrisis, voor alsnog geen vermeldenswaardige vertraging* opgelopen.

10 april 2020

De hijsloods hebben we uitgebreid met vier bereikbaarheidsvoorzieningen om de constructie van de hijsloods goed en veilig te kunnen verankeren.

27 februari 2020

Het is niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen week waren wij op De Zalmhaven in Rotterdam druk doende met het ophogen van Torenkraan 3. De werkzaamheden hadden daarbij te kampen met een extra uitdaging; de harde wind.

 

21 februari 2020

Bericht Zalmhaven cv - d.d. 19-02-2020. We zijn met de top van De Zalmhaven 1 niet over een nacht ijs gegaan. Juist omdat de top van een dergelijke spectaculaire toren in het oog springt, zijn er meerdere gesprekken geweest tussen de welstandscommissie van Rotterdam en de architect Diederik Dam van architectenbureau DAM & Partners Architecten. In dit interview legt Dam uit waarom er gekozen is voor dit nieuwe ontwerp.

19 februari 2020

Bernd Schönherr

‘Wie op zulke projecten werkt, heeft over het algemeen geen hoogtevrees’, stelt Bernd Schönherr. De projectdirecteur van Oostenrijkse komaf heeft ervaring met hoogbouw. En nu werkt hij aan de hoogste wolkenkrabber van de Benelux die BAM in opdracht van AM en Amvest bouwt op het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Project De Zalmhaven telt één woontoren van maar liefst 215 meter en twee torens van 70 meter.

11 februari 2020

Storm of niet, de bouw van de Zalmhaven in Rotterdam gaat gewoon door.

12 september 2019

Het was gister een heugelijke dag op de bouwplaats van De Zalmhaven; na een lange periode van engineering, produceren, samenstellen en controleren is gisteren de hijsloods voor het eerst geklommen!

15 juli 2019

BAM bouwt op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier De Zalmhaven. De Zalmhaven I wordt op een unieke wijze gerealiseerd. Voor de bouw van de 215 meter hoge Zalmhaven I wordt gebruik gemaakt van een hijsloods. De hijsloods zal vanaf de grond per verdieping meebewegen om in een veilige en geconditioneerde omgeving te kunnen bouwen en de prefab betonelementen en andere bouwmaterialen omhoog te hijsen.

17 mei 2019

Rotterdam - 16 mei 2019, Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei, trekt een onafgebroken stoet betonwagens door Rotterdam. De betonwagens rijden af en aan voor het storten van de fundering van de Zalmhaven. 

15 januari 2019

Rotterdam, 15 januari 2019 - Ontwikkelingscombinatie Zalmhaven CV heeft gekozen voor het integrale, duurzame energieconcept van BAM Energy Systems. Toekomstige bewoners van De Zalmhaven kunnen rekenen op een comfortabele warmte- en koudevoorziening met een 24/7 serviceverlening en een exploitatieperiode van dertig jaar. In het uit 485 woningen, parkeergarage en diverse commerciële functies bestaande complex komt een warmte-/koudeopslag (WKO)-installatie, die in verbinding staat met twee krachtige warmtepompen. Om beide warmtepompen efficiënter en duurzamer te laten werken, benut BAM tevens teruggewonnen warmte uit de afzuiging van de parkeerventilatie. Voor piekmomenten in de energievraag wordt aansluiting op de Rotterdamse stadsverwarming gerealiseerd.

8 januari 2019

Veel bewoners van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, waar de hoogste woontoren van de Benelux komt te staan, maken dagelijks foto’s van de bouwplaats en zetten die op internet.

Marian Voesenek, ook wel bekend als Twitter Oma, volgt het project vanaf haar balkon recht tegenover de bouwplaats. Voesenek woont al sinds de jaren 70 in het Scheepvaartkwartier en maakt al vanaf het begin foto’s.

Pagina's