Nieuws

20 oktober 2020

Het meest prestigieuze bouwproject van het land wordt geleid door Bernd Schönherr. Hij ziet tot zijn tevredenheid dat De Zalmhaven I, vlak naast de Erasmusbrug, gestaag de hoogte in schiet - op weg naar die magische 215 meter. Ondanks de coronacrisis ligt de bouw op schema.    

Publicatie door: Antti Liukku, 19-10-20. Bron: AD

7 oktober 2020
Fotografie: © Studio Hoge Heren | Fotograaf Fred Smulders

De brasserie van de Euromast in Rotterdam bevindt zich op 100 meter hoogte en vanaf vandaag heeft ook De Zalmhaven I de grens van 100 meter bereikt.

6 juli 2020
De Hijsloods op De Zalmhaven I te Rotterdam

Op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier laat BAM Bouw en Techniek De Zalmhaven I verrijzen met behulp van een hijsloods. Benieuwd hoe het er in de hijsloods aan toe gaat? Bekijk onze time-lapse van één werkweek en zie de voltooiing van een complete verdieping.

28 mei 2020

Er wordt flink gewerkt aan de Zalmhaven in Rotterdam. Het bouwproject heeft, ondanks de coronacrisis, voor alsnog geen vermeldenswaardige vertraging* opgelopen.

10 april 2020

De hijsloods hebben we uitgebreid met vier bereikbaarheidsvoorzieningen om de constructie van de hijsloods goed en veilig te kunnen verankeren.

27 februari 2020

Het is niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen week waren wij op De Zalmhaven in Rotterdam druk doende met het ophogen van Torenkraan 3. De werkzaamheden hadden daarbij te kampen met een extra uitdaging; de harde wind.

 

21 februari 2020

Bericht Zalmhaven cv - d.d. 19-02-2020. We zijn met de top van De Zalmhaven 1 niet over een nacht ijs gegaan. Juist omdat de top van een dergelijke spectaculaire toren in het oog springt, zijn er meerdere gesprekken geweest tussen de welstandscommissie van Rotterdam en de architect Diederik Dam van architectenbureau DAM & Partners Architecten. In dit interview legt Dam uit waarom er gekozen is voor dit nieuwe ontwerp.

19 februari 2020

Bernd Schönherr

‘Wie op zulke projecten werkt, heeft over het algemeen geen hoogtevrees’, stelt Bernd Schönherr. De projectdirecteur van Oostenrijkse komaf heeft ervaring met hoogbouw. En nu werkt hij aan de hoogste wolkenkrabber van de Benelux die BAM in opdracht van AM en Amvest bouwt op het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Project De Zalmhaven telt één woontoren van maar liefst 215 meter en twee torens van 70 meter.

11 februari 2020

Storm of niet, de bouw van de Zalmhaven in Rotterdam gaat gewoon door.