De hijsloods op De Zalmhaven

Om de hoogste wolkenkrabber van de Benelux te bouwen, heeft BAM, samen met Civiele technieken de Boer, een hijsloods ontwikkeld. Een soort fabriekshal op vier poten die onze collega’s een veilige, geconditioneerde werkomgeving biedt. Elke week – als we een verdieping voor De Zalmhaven gerealiseerd hebben – vijzelen we de hijsloods omhoog.

De hijsloods in opbouw 

Bekijk onze video waarin je ziet hoe de hijsloods opgebouwd wordt en waarin collega Frans Quataert vertelt over de voordelen van deze bouwmethode.

De hijsloods in bedrijf

Met een strak georkestreerd logistiek proces en strenge maatregelen ten aanzien van de veiligheid werken meerdere verschillende gespecialiseerde leveranciers tegelijkertijd op hoogte aan de realisatie van het nieuwe icoon van de Rotterdamse skyline, de Zalmhaven. Ieder vanuit hun eigen expertise en met hun eigen behoefte aan (bouw)materialen, informatie en noodzakelijke controles.

Bekijk onze tweede video over de hijsloods waarin we inzage geven in het montageproces in de hijsloods. Hoe werken de partijen samen volgens een LEAN-planning. Hoe maakt BAM gebruik van Multi Moment Opnames en controleert het de kwaliteit en veiligheid. Collega Dennis Vermeulen vertelt over het proces in de hijsloods en de logistieke keten daarbij.