17 mei 2019

Logistieke megaklus voor De Zalmhaven

Rotterdam - 16 mei 2019, Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei, trekt een onafgebroken stoet betonwagens door Rotterdam. De betonwagens rijden af en aan voor het storten van de fundering van de Zalmhaven.

In ongeveer 36 uur wordt 3600 kuub beton gestort voor de fundering van De Zalmhaven I in Rotterdam. Vanwege de grootte van deze klus en de grote hoeveelheid hoge kwaliteit beton dat hiervoor gebruikt wordt, is dit een bijzondere maar ook uitdagende handeling. 

Omdat het verhardingsproces van het te gebruiken beton reeds start nadat dit de centrale verlaat, is het noodzaak de stort in een doorlopende stort uit te voeren. Dit houdt in dan er in de avond en in de nacht van de 16e van mei doorgewerkt moet worden. Op deze manier is de fundering meer dan veilig en kan het het grote gewicht van de nieuwe Zalmhaven I gaan dragen.Vandaag en vrijdag rijden daarom 36 uur lang betonwagens naar de bouwplaats in het Scheepvaartkwartier. Het gaat in totaal om 400 ritten. Dat is elke zes minuten een rit. BAM heeft voor de operatie een speciale vergunning moeten aanvragen.

De betonstort begon vanochtend om 08:00 uur en gaat door tot vrijdagavond.

Zowel omwonenden als ook de pers hebben grote belangstelling voor deze stort. Speciaal voor geïnteresseerden is er een publiekstribune in de Houtlaan. 

RTV Rijnmond | Gepubliceerd op 14 mei 2019