12 september 2019

We gaan de lucht in

Het was gister een heugelijke dag op de bouwplaats van De Zalmhaven; na een lange periode van engineering, produceren, samenstellen en controleren is gisteren de hijsloods voor het eerst geklommen!

In nauwe samenwerking met CT De Boer is de hijsloods gisteren 2,5 meter gestegen en zal hij binnenkort nog zo’n 10 meter klimmen. De hijsloods biedt een zeer unieke wijze van realisatie en wordt gebruikt voor de bouw van de Zalmhaven I. Deze zelf klimmende loodsconstructie zal ons naar een uiteindelijke hoogte van 215 meter tillen waarin volledig geconditioneerd en onafhankelijk van weersomstandigheden gebouwd kan worden.

Medio december zullen de arbeidsintensieve - in het werk gestorte - verdiepingen 0 tot en met 5 voltooid zijn en zal de hijsloods, voorzien van 2 stuks 40-tons bovenloopkranen, de verdere geprefabriceerde realisatie van de Zalmhaven I overnemen.

Vanaf hier zal één bovenloopkraan, met een haakhoogte van 190 meter, de prefab onderdelen en overige materialen vanaf de grond naar boven hijsen waarna ze door de andere bovenloopkraan kunnen worden verplaatst en gemonteerd. Een unieke bouwmethode waarbij de Zalmhaven I in een rap tempo, verdieping per verdieping de lucht in zal schieten

We gaan de lucht in

We gaan de lucht in