27 februari 2020

Hoger en hoger

Het is niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen week waren wij op De Zalmhaven in Rotterdam druk doende met het ophogen van Torenkraan 3. De werkzaamheden hadden daarbij te kampen met een extra uitdaging; de harde wind.

Door middel van “uitklimmen” kan men de hoogte van de torenkraan wijzigen zonder daarvoor de kraan te demonteren. Hierbij is gebruik gemaakt van een kliminrichting.

Dit uitklimmen van de torenkraan gebeurt in drie fasen door iedere torenkraan zelf. Deze drukt zichzelf door middel van een kliminrichting met hydraulische cilinder omhoog, waarna hij zelfstandig een nieuw segment er tussen plaatst tot hij op de juiste hoogte is, uiteraard met de nodige tussentijdse verankeringen.

Torenkraan 3 heeft nu een haakhoogte van 93,5 meter, en is hiermee de op één na hoogste torenkraan in Rotterdam.

Deze week is Torenkraan 2 aan de beurt. Deze krijgt na het verhogen een haakhoogte van 79 meter.

Torenkraan 3 wordt momenteel ingezet bij het ''tunnelen'' van De Zalmhaven III. In de tussentijd is er gestart met de afbouwwerkzaamheden en bijkomende logistiek voor zowel de woontoren als de herenhuizen.