Video's over de realisatie van De Zalmhaven

BAM laat de komende jaren op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier De Zalmhaven verrijzen. Eén woontoren van 215 meter, geflankeerd door twee woongebouwen van 70 meter hoog maakt De Zalmhaven de hoogste woontoren van de Benelux. Om het totale proces tot in perfectie te beheersen maakt BAM voor de bouw van De Zalmhaven gebruik van de nieuwste digitale technieken.

Projectdirecteur Bernd Schönherr verteld over digitalisering op dit project.

 

 

De hijsloods in opbouw 
Bekijk onze video waarin je ziet hoe de hijsloods opgebouwd wordt en waarin collega Frans Quataert vertelt over de voordelen van deze bouwmethode.

 

De hijsloods in bedrijf
Met een strak georkestreerd logistiek proces en strenge maatregelen ten aanzien van de veiligheid werken meerdere verschillende gespecialiseerde leveranciers tegelijkertijd op hoogte aan de realisatie van het nieuwe icoon van de Rotterdamse skyline, de Zalmhaven. Ieder vanuit hun eigen expertise en met hun eigen behoefte aan (bouw)materialen, informatie en noodzakelijke controles.

Bekijk onze tweede video over de hijsloods waarin we inzage geven in het montageproces in de hijsloods. Hoe werken de partijen samen volgens een LEAN-planning. Hoe maakt BAM gebruik van Multi Moment Opnames en controleert het de kwaliteit en veiligheid.

Collega Dennis Vermeulen vertelt over het proces in de hijsloods en de logistieke keten daarbij.

 

 

Building logistic in optima forma

De Rotterdamse skyline zal binnenkort een nieuw icoon rijker zijn. BAM Bouw en Techniek realiseert in opdracht van Zalmhaven CV (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en (gebieds)ontwikkelaar en investment manager Amvest) op het Rotterdamse Scheepvaartkwartier De Zalmhaven. De Zalmhaven wordt gebouwd in een historische wijk met relatief krappe toevoerwegen. De bouwplaats is direct gelegen achter belangrijke doorvoerwegen van de Havenstad.

Benieuwd naar de logistieke processen die gevolgd worden bij het bouwen van De Zalmhaven? Bekijk welke logistieke maatregelen BAM treft om het binnenstedelijk bouwen van een kolossaal complex als De Zalmhaven ordentelijk, op tijd en met zo min mogelijk verstoring voor de omgeving te laten verlopen.

Collega Wouter van der Zwan vertelt over het logistieke management en de processen.